Van Gaal oneens met kritiek: ‘Blijf je tot de finale hier? Nou, dan zie je ons weer’

Louis van Gaal coacht tijdens de wedstrijd tegen Qatar. © ANP/HH

Louis van Gaal is het niet eens met de kritiek op het veldspel van het Nederlands elftal op het WK. Dat zei de bondscoach na de zege van 2-0 op Qatar in de laatste groepswedstrijd, waarmee Oranje zich plaatste voor de achtste finales.

Redactie

„Je kan je mening geven, maar ik ben het niet met je eens dat de uitvoering te wensen overlaat”, zei Van Gaal op de persconferentie in het Al Bayt-stadion tegen een Nederlandse journalist. „Ik ga er verder ook niet over uitweiden. Ik denk dat jij op een andere manier naar voetbal kijkt dan ik. Blijf je tot de finale hier? Nou, dan zie je ons weer.”

Even later kwam Van Gaal er met een andere journalist ook niet helemaal uit. „Ik denk niet dat jouw mening de juiste is”, aldus de bondscoach. „Het is heel vervelend als mensen geen leuke wedstrijd hebben gezien, maar ik betwijfel dat. Volgens mij zijn de mensen ook trots dat we doorgaan.”

Van Gaal kijkt met ‘bijzondere interesse’ naar komende WK-opponent

Van Gaal heeft na de groepsfase van het WK nog steeds veel vertrouwen in de kansen van Oranje op de wereldtitel.

Hoewel het Nederlands elftal in de wedstrijden tegen Senegal (2-0), Ecuador (1-1) en gastland Qatar (2-0) weinig indruk maakte, gaat Van Gaal met een positief gevoel de knock-outfase in. „Eigenlijk alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan”, zei de bondscoach bij de NOS.

Met 7 punten plaatste Oranje zich als winnaar van groep A voor de achtste finales, waarin zaterdag de nummer 2 van poule B de tegenstander is. Dinsdagavond zijn de laatste wedstrijden in die poule en wordt de tegenstander bekend. „Ik ga met bijzondere interesse kijken. En deze groep gaat ook kijken”, zei Van Gaal over zijn spelers.

De bondscoach ziet genoeg aanknopingspunten om de wereldtitel als doel te stellen, hoewel Oranje ook tegen het al uitgeschakelde Qatar geen overtuigende indruk maakte. „Het kan altijd beter, maar we hebben wel twee leuke goaltjes gemaakt die toch aardig om te zien waren. En ik vond ons veel zorgvuldiger in balbezit.”

Lees ook: Het rapport van Oranje: een kleine voldoende, maar voor de moeilijke vakken moet Oranje snel op bijles

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal