Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter die WK-wedstrijd fluit

Stéphanie Frappart fluit donderdag Costa Rica - Duitsland. © ANP / AFP

Doha -

De Française Stéphanie Frappart gaat als eerste vrouw een wedstrijd fluiten op het WK voetbal voor mannen. De FIFA heeft Frappart aangesteld voor de groepswedstrijd van donderdag tussen Costa Rica en Duitsland.

Redactie

De 38-jarige Française is een van de drie vrouwelijke scheidsrechters die zijn geselecteerd voor dit WK. De andere twee zijn Salima Mukansanga uit Rwanda en de Japanse Yoshimi Yamashita.

Vooralsnog stonden de drie vrouwen alleen als vierde official langs de lijn. Het riep de vraag op of de FIFA ze wel zelf wedstrijden wil laten leiden in Qatar. Dinsdag maakte de wereldvoetbalbond bekend dat Frappart is aangesteld voor Costa Rica - Duitsland. Beide landen maken nog kans op plaatsing voor de achtste finales van het WK.

Frappart stond dit WK al wel als vierde official langs de lijn © ANP / EPA

Frappart was eind 2020 al de eerste vrouwelijke scheidsrechter die een wedstrijd in de Champions League voor mannen leidde. Ook mocht ze een wedstrijd om de Europese Supercup en een Franse bekerfinale fluiten. Vorig jaar was Frappart scheidsrechter bij de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Letland. De Française had in 2019 op het WK voor vrouwen de leiding over de finale tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal