Fanfare Concordia uit Einighausen sluit jubileumjaar af met galaconcert

© Tutta Musica

Einighausen
Silke van Deelen

Fanfare Concordia sluit het 150-jarig jubileumjaar af met een groot galaconcert op zaterdag 10 december in het Toon Hermans Theater in Sittard.

Het thema van dit concert is ‘JONG’ omdat Concordia, ondanks die 150 jaar, toch nog steeds een jonge en levendige vereniging is. Zo heeft Concordia al 25 jaar een grote jeugdfanfare en sinds drie jaar ook een jeugdslagwerkensemble. Beide geven op het galaconcert ook acte de présence.

Het grootste deel van het programma wordt ingevuld door de jubilerende fanfare onder leiding van Steven Rans en het slagwerkensemble onder leiding van Sjoerd Ceelen. Daarnaast is een aantal artiesten uitgenodigd die goed bij het thema passen, onder wie Emma Kok die in 2021 The Voice Kids won. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor het kinder- en jongerenkoor Tutta Musica. Samen met de fanfare en slagwerkgroep staan er zo’n 140 muzikanten en zangers op het podium van de schouwburg. De presentatie van het concert is in handen van Jack Vinders die eveneens enkele van zijn liedjes zal zingen.

Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er in de foyer een miniconcertje van de jeugdfanfare en het jeugdslagwerkensemble De Drumbeezzz.

Kaarten voor dit concert kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via het Toon Hermans Theater of via kaartverkoop@concordia-einighausen.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal