Stationsweg tussen Venray en Oostrum gaat weer open

Werk aan de Stationsweg in een eerder stadium dit jaar.© Lé Giesen.

Venray -

De Stationsweg tussen Venray en Oostrum gaat vrijdag 2 december weer open voor doorgaand verkeer. De reconstructiewerkzaamheden voor de eerste fase van het project Oostverbinding zijn dan afgerond.

Er vinden nog enkele werkzaamheden plaats. Deze zijn echter niet aan de weg zelf. Daarnaast wordt er tot eind december nog groen aangelegd.

Tweede fase

De tweede fase van het project start in het eerste kwartaal van 2023. Het project verplaatst zich dan naar de Henri Dunantstraat. Hier wordt een rotonde gemaakt aan de oostkant van de A73. Verder vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Henri Dunantstraat in de richting van Oostrum en wordt er gestart met de nieuwe verbindingsweg tussen de Stationsweg en Henri Dunantstraat.

Vijf fases in totaal

Het hele project bestaat uit vijf fases die achter elkaar worden uitgevoerd. De laatste fase is eind 2024 klaar. Het project Oostverbinding is daarmee afgerond. Er ligt dan een nieuwe verbindingsweg tussen de tussen de Stationsweg en Henri Dunantstraat en een totaal nieuw ingerichte Stationsweg. Daarmee wordt er voor een betere verkeersstructuur aan de oostkant van Venray gezorgd en een verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming.

Klik hier voor meer informatie

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal