Voormalig Amstel Gold Race-winnaar Davide Rebellin (51) overleden na botsing met vrachtwagen

Davide Rebellin (midden) na zijn winst in de Gold Race. © ANP

De Italiaanse krant Il Messaggero meldt dat Davide Rebellin (51) in Vicenza om het leven is gekomen bij een aanrijding door een vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen zou nog gezocht worden. Officieel is er over de dood van de Italiaanse (ex)-renner nog niets bekendgemaakt.

Redactie

Volgens een eerste reconstructie, door Il Gazzettino opgetekend, raakte het zware voertuig - dat het nabijgelegen knooppunt van de snelweg verliet - de man die op de fiets en was de desbetreffende fietser die op slag dood. Ook de Italiaanse versie van Eurosport meldt de dood van Rebellin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De chauffeur stopte niet en reed weg; maar het is nog niet duidelijk of hij besefte wat er was gebeurd. De politie Is aan het werk om de dynamiek van het ongeval te reconstrueren en de bestuurder op te sporen.

Juist in 2022 gestopt

Het bizarre is dat elk jaar Rebellin zijn wielerpensioen uitstelde. Tot dit jaar, toen hij het toch echt genoeg vond.

Rebellin was profesioneel wielrenner van 1992 tot 2022. Hij was een specialist in de klassiekers. Hij won de Amstel Gold Race in 2004, de Waalse Pijl (in 2004, 2007 en 2009) en Luik-Bastenaken-Luik (in 2004), evenals een etappe in de Giro d’Italia.

© Eurosport