Australië verder op WK voetbal na zege op Denemarken

Mathew Leckie heeft gescoord en dat willen de Australiërs weten. © AFP

Australië heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van het WK voetbal. De ploeg van bondscoach Graham Arnold was met 1-0 te sterk voor Denemarken, dat na de nederlaag is uitgeschakeld.

Redactie

Australië komt met de overwinning op 6 punten, genoeg voor de tweede plaats in de poule achter Frankrijk. Het teleurstellende Denemarken eindigt het WK met 1 punt uit drie wedstrijden. De tegenstander in de achtste finales van Australië komt uit de groep met Polen, Argentinië, Saudi-Arabië en Mexico, die woensdagavond nog in actie komen.

Denemarken, dat eerder gelijk had gespeeld tegen Tunesië en verloren van Frankrijk, wist dat alleen een zege zou volstaan voor de volgende ronde. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand ging op zoek naar het benodigde doelpunt, maar zag Australië-keeper Mathew Ryan redden op schoten van Andreas Skov Olsen en Mathias Jensen. Oud-Ajacied Christian Eriksen mikte een schot naast het doel.

Australië wist dat het genoeg zou hebben aan een gelijkspel, indien Tunesië op hetzelfde moment niet zou stunten tegen Frankrijk. De ploeg loerde op de counter en sloeg twee minuten na een Tunesische voorsprong in de andere wedstrijd toe. Na een afgeslagen aanval van Denemarken vertrok Mathew Leckie van eigen helft, draaide zijn tegenstander dol en schoot raak in de verre hoek: 1-0. Denemarken kwam de klap niet meer te boven en kwam in het laatste half uur amper meer tot kansen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal