Benefietdiner in Venlo brengt 40.000 euro op voor hartewensen van ernstig zieke kinderen

De organisatie van het benefietdiner met ‘wenskind’ Milkiyas als stralend middelpunt. © Make-a-Wish Nederland

Venlo -

Het benefietdiner voor Make-a-Wish bij restaurant Valuas in Venlo heeft afgelopen maandag ruim 40.000 euro opgebracht. Met het geld worden speciale wensen van ernstig zieke kinderen vervuld.

Marcel van Lier

Initiatiefnemers en vrijwilligers Rogér van Esch en Bibi Cammaert van Make-a-Wish Nederland reageerden beduusd op dit onverwacht hoge resultaat. Naast het door chefkok Eric Swaghoven bereide diner, waarvan het menu was samengesteld met gerechten uit het boek ‘De smaak van het leven’ van schrijfster Kelly Ter Horst, werden voor dit goede doel ook een veiling en loterij gehouden. Gasten konden een certificaat van 250 euro kopen waarmee ze bijdroegen in de kosten van een wensvervulling, en deden dit massaal.

Kippenvel

De verhalen die door Make-A-Wish werden gedeeld, zorgden voor kippenvel bij de aanwezigen. Zo liet de jonge Milkiyas, die bij een ongelukkige duik een dwarslaesie opliep en in een rolstoel belandde, de aanwezigen weten wat het voor hem betekende dat zijn speciale wens werd vervuld. Een vader vertelde over zijn ernstig zieke dochtertje, dat enorm uitkeek naar de vervulling van haar hartewens maar dit niet meer mocht meemaken. En hoe het hele gezin alsnog heeft beleefd wat zij zo graag wilde, ter nagedachtenis aan haar.

De vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland die het diner organiseerden, beloofden de gasten er voor te zorgen dat het opgehaalde bedrag op een goede manier besteed wordt aan wensvervullingen van ernstig zieke Limburgse kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer vertrouwen en kracht geeft, en blijvend impact heeft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal