Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie (79) overleden: band stond tweemaal op Pinkpop

Christine McVie (links), Stevie Nicks en John McVie van Fleetwood Mac© AFP

Zangeres Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Fleetwood Mac, de band waar zij decennialang aan verbonden was, via sociale media bekendgemaakt.

Redactie

McVie kwam begin jaren zeventig bij de wereldberoemde formatie en maakte deel uit van de band tot 1998. In 2014 kwam zij terug als zangeres. McVie schreef enkele van de bekendste hits van de groep, zoals Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me en Songbird.

Zij overleed in het ziekenhuis, in het bijzijn van haar familie.

McVie kwam bij de band nadat zij was getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. In de periode dat zij een pauze nam van Fleetwood Mac, bracht de zangeres een solo-album uit.

De zangeres kreeg in 1998 een vermelding in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook won zij twee Grammy Award en kreeg zij een Brit Award voor haar exceptionele bijdragen aan de muziekwereld.

Fleetwood Mac was in 2019 de afsluitende act van de jubileumeditie van Pinkpop. De band speelde eerder in 1971 in Limburg. In 2015 deed Fleetwood Mac de Ziggo Dome aan, met Christine MacVie na jaren weer op het podium. Hiermee was de formatie weer compleet die verantwoordelijk was voor het succesalbum Rumours uit 1977.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal