Belgen kraken Oranje: ‘Viel net niet in slaap’

Marc Degryse. © ANP/HH

doha -

De teneur rond de Rode Duivels is negatief in België, maar onze zuiderburen zijn ook allerminst te spreken over wat het Nederlands elftal laat zien in Qatar. Analyticus Marc Degryse, oud-speler van PSV, maakt in zijn rubriek in Het Laatste Nieuws gehakt van het Oranje van Louis van Gaal.

Redactie

„Nederland-Qatar: ik ben net niet in slaap gevallen”, schrijft Degryse. „Waar is de Nederlandse voetbalschool gebleven? Waar is de tijd van ‘Hup Holland Hup’ en de kreten als ‘aanvallen’ gebleven? Wat is er gebeurd met Oranje als reclame voor het voetbal? Wat ik nu zag, was puur resultaatvoetbal. Louis van Gaal denkt dat we allemaal nog in Sinterklaas geloven. Hij probeert ons wijs te maken dat Nederland wereldkampioen kan worden. Écht niet, hoor. Ze zijn zonder glans, zonder één echt goede wedstrijd gespeeld te hebben en met het nodige geluk door naar de knock-outfase. Zodra ze een echt voetballand treffen, gaan ze eruit en is het ballonnetje van Louis doorgeprikt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal