Ch!pz over TikTok-filmpje Kim Kardashian: ‘We waren lichtelijk hysterisch’

Ch!pz met derde van links Kevin Hellenbrand uit Brunssum.  © ANP/HH

Ch!pz vindt het nog altijd ’bizar’ dat Kim Kardashian en haar dochter North West een filmpje op TikTok hebben gezet met het nummer 1001 Arabian Nights van de Nederlandse popgroep. Dat zeggen de leden in gesprek met het ANP. „We waren wel lichtelijk hysterisch.”

Redactie

De band ging recent viral op TikTok met het nummer, dat in 2005 uitkwam. Hun filmpjes werden miljoenen keren bekeken en ook werd hun dansje veel nagedaan. „Dat het een trend is op social media is al super leuk”, zegt de groep. „Maar als dan iemand als Kim Kardashian op je nummer danst, dat is echt heel vet om te zien.”

Ch!pz bestond sinds 2003, maar viel eind 2010 uit elkaar toen het management geen succes meer in de groep zag. Eind 2018 maakten Rachel van den Hoogen, Cilla Niekoop, Peter Rost en Kevin Hellenbrand uit Brunssum hun comeback.

Iets nieuws

De hernieuwde aandacht voor de groep heeft er ook voor gezorgd dat ze meer aanvragen voor shows krijgen, ook uit het buitenland. Of de interesse ervoor gaat zorgen dat er nu volledig nieuwe muziek komt, weten de groepsleden nog niet. „De mensen die ons van vroeger kenden en ons nu dus de hele tijd tegenkomen, die zeggen: super leuk dat jullie terug zijn. We houden van jullie muziek, maar kom eens met iets nieuws. Misschien moeten we er toch eens even voor gaan zitten, want we horen het nu zo vaak.”

@kimandnorth

Silly time with my Northie

♬ original sound - Taeao

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal