Venray komt minima deze winter tegemoet met extra geld voor energiebesparing

© ANP / Robin Utrecht

Venray -

Venraynaren die energietoeslag van de gemeente ontvangen, kunnen vanaf 1 februari rekenen op extra ondersteuning om hun energierekening te verlagen.

Marcel van Lier

De regeling is bedoeld voor inwoners met een minimum inkomen. Zij ontvangen deze maand een brief met nadere uitleg. Anders dan bij de energietoeslag mag deze subsidie alleen worden uitgekeerd in de vorm van een tegoed voor de aanschaf van energiebesparende producten als tochtstrips, radiatorventilatoren of ledlampen. Huishoudens uit de doelgroep hebben recht op een tegoed van 250 euro, te besteden via de webshop van www.duurzaambouwloket.nl/venray.

Wie er liever voor kiest om een oude koelkast, vriezer of wasmachine te vervangen door een energiezuinig apparaat, kan een cadeaubon van 400 euro aanvragen. Het oude apparaat wordt dan ingenomen. Als er geld overblijft in het subsidiepotje, worden later in het jaar mogelijk nog isolatievouchers verstrekt.

Energiecoaches

Daarnaast wordt op dit moment een groep van tien vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Zij komen bij inwoners met een energietoeslag aan huis om hen kosteloos te adviseren over energiebesparing. De energiecoaches gaan vanaf 1 februari aan de slag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal