Dier van de week: Energiek kattenduo Sammy en Zusje zoekt een plekje zonder andere katten of kinderen

Sammy en Zusje. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week zijn dat Sammy en Zusje. Zij zoeken samen naar een nieuwe plek. Zusje is een zwartwitte poes van circa 6 maanden oud en Sammy een zwartwitte kater van circa 3 jaar oud. Beide zijn geholpen.

Redactie

Wat zijn hun leukste kenmerken?

„Sammy heeft langdurig bij ons in het pension gezeten, wachtend op herstel van zijn baasje. Echter blijkt dit geen haalbare kaart en word er nu een nieuwe plek voor hem gezocht. Sammy is een vrije en ondernemende kater. Hij is heel aanhankelijk en gaat graag op onderzoek uit en zo ontmoette hij Zusje. Het was liefde op het eerste gezicht: samen slapen, eten, spelen en staart om staart lopen. Zusje kwam als zwerfkat binnen in de opvang.”

Wat is hun favoriete bezigheid?

„Sammy en Zusje zijn twee actieve, energieke katten. Ze zijn speels en ondernemend.”

Hebben zij minpuntjes?

„Sammy heeft de neiging om overprikkeld te raken. Dit uit zich dan in ‘aai-agressie’. Dat wil zeggen dat katten die van aandacht houden en ook zelf regelmatig contact zoeken overprikkeld raken van de aanrakingen en vervolgens bijten of uithalen als ze te lang geaaid worden. Dit is op te lossen door beperkte, kortdurende aaisessies te geven en bij signalen hem meteen tot rust te laten komen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor hen een plek bij mensen met kennis van katten, het liefste zonder andere katten en/of kleine kinderen in huis. Sammy deelt Zusje namelijk niet graag met andere katten. Hij zal deze dan duidelijk maken uit de buurt te blijven van zijn oogappeltje!”

Heb jij een geschikte plek voor dit paar? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal