Kiwanis afdeling Brunssum doneert geld aan Leergeld Parkstad en Stichting Pater Schlooz

Tiny Beenackers (l), voorzitter van Leergeld Parkstad.  © Kiwanis Brunssum

Brunssum -

De afdeling Brunssum van de Kiwanis heeft aansluitend aan een charity-dinner in de Landgraafse Winselerhof twee symbolische cheques uitgereikt.

redactie

De stichting Leergeld Parkstad ontving 35 nieuwe fietsen met een tegenwaarde van 10.000 euro, terwijl er voor de stichting Pater Schlooz een cheque ter waarde van 2500 euro klaar lag. De gebruikelijke loterij bracht nog eens 3500 euro op voor het goede doel.

Leergeld Parkstad

In de zeven Parkstadgemeenten leven naar schatting 7000 kinderen onder de armoedegrens. Met de donatie van de Kiwanis helpt Leergeld Parkstad veel van deze kinderen door hen te laten meedoen met hun leeftijdgenootjes. Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar betaalt de stichting bijvoorbeeld schoolspullen, een laptop en activiteiten die een school organiseert voor kinderen. Maar kinderen moeten ook mee kunnen doen buiten school.

Zo betaalt Leergeld bijvoorbeeld ook de contributie van de sportclub, muziekles, een gebruikte fiets of een schoolreisje. Allemaal gewone dingen, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en het gevoel hebben dat ze meetellen, net zoals hun klasgenootjes.

Pater Schlooz

De uit Venlo afkomstige Pater Schlooz zette zich ruim zestig jaar in voor de allerarmsten in het zuiden van India. Om hen een betere toekomst te geven, zette hij scholen op, stond hij aan de basis van tehuizen voor wees- en zwerfkinderen en wijdde hij zich aan een onderkomen voor melaatsen die, verstoten uit de samenleving, in een besloten omgeving veiligheid en verzorging vonden. Daarnaast was hij initiatiefnemer van vele andere medische en sociale projecten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal