Belevingstheater bij de Steyler Duuvels met Vastelaovend VEURaan

Vors Lucifer spreekt het publiek toe. © Bart Douben

Steyl -

Met de theatervoorstelling Vastelaovend VEURaan in het Limburgs Schutterijmuseum gaan de Steyler Duuvels op 15 januari terug naar het ontstaan van het kloosterdorp.

Marcel van Lier

Carnavalsvereniging De Kaetelaers ontwikkelde enkele jaren geleden een vernieuwend theaterconcept waarin muziek en zang worden afgewisseld met toneel en kolder. De opzet sloeg zo goed aan dat een vervolg niet kon uitblijven. Vastelaovend VEURaan is belevingstheater. Om ervoor te zorgen dat het publiek alles goed kan volgen, wordt een verhoogde bühne opgebouwd.

Petro Janssen, Ine van der Vorst, Eric Janssen en Mila Thönissen zijn de hoofdrolspelers in het doorlopende verhaal. Partyband Aparty speelt het programma live aaneen en er zijn optredens van Ron Dings en joekskapel De Kaetelaers, het kolderieke duo Fred van den Bogaard en René Oostdam en Jop de Wazelaer en Joep de Wildt in de buut.

De voorstelling duurt van 14.00 tot 17.30 uur. Na afloop draait Vinyl-DJ Marcel. Kaarten à 25 euro zijn nog verkrijgbaar bij café Quatre Bras in Steyl en Het Kadoplein in Tegelen. Bestellen kan ook via de webshop van de Kaetelaers.