Grote Clubactie levert verenigingsleven Meerssen ruim twaalf mille op

© Grote Clubactie

Meerssen -

De Grote Clubactie heeft Meerssense verenigingen in totaal 12.270 euro opgeleverd. Landelijk werd 12.8 miljoen opgehaald: een record.

Redactie

„Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter”, reageert Frank Molkenboer, algemeen directeur van de Grote Clubactie.

Lees ook: Limburgse gemeenten trekken portemonnee om verenigingen te redden: ‘Het wachten op Den Haag duurt veel te lang’

Verdeling

In Limburg namen in totaal 377 verenigingen deel aan de actie. Zij zamelden gezamenlijk 702.294 euro in. Van dit bedrag komt tachtig procent ten goede aan de clubs. Basketbalclub Kimbria uit Ulestraten haalde binnen de gemeente Meerssen het meeste geld op (3177 euro), gevolgd door Scouting Bunde (3000 euro), Karate Do Pora Meerssen (2400 euro), Judoclub Bunde (1965 euro) en HV MIC Meerssen (1728 euro).