Roerdalen vraagt via enquête mening inwoners voor opstellen nieuwe mobiliteitsplan

© Gemeente Roerdalen

Sint Odiliënberg
Silke van Deelen

De gemeente Roerdalen is bezig met het opstellen van een mobiliteitsplan. Daarvoor wordt de mening van de inwoners gevraagd.

Zij kunnen op de website van de gemeente een enquête invullen. In het nieuwe mobiliteitsplan legt de gemeente Roerdalen keuzes op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende vijf jaar vast. Keuzes die ervoor zorgen dat inwoners van de gemeente zich veilig en snel kunnen blijven verplaatsen en die bijdragen aan het prettig wonen in de dorpen van de gemeente.

De gemeente wil weten of er meer plekken om fietsen te parkeren bij de bushalte nodig zijn, of er extra aandacht moet komen voor de verkeersveiligheid bij scholen, beter openbaar vervoer, meer parkeerplaatsen of meer ruimte voor groen, fietspaden met verlichting of liever veilige stoepen bij voorzieningen voor ouderen. Inwoners kunnen hun wensen en ideeën door middel van deze enquête delen.

De enquête is tot en met woensdag 21 december in te vullen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal