Klanten Engie hebben 190 euro compensatie nog niet door technische storing

Volgens Engie is de uitbetaling van de compensatie voor de hoge energieprijzen vertraagd door een technische storing. © ANP/HH

Een deel van de klanten van energiebedrijf Engie heeft de compensatie van 190 euro voor november nog niet ontvangen. De gas- en stroomleverancier meldt op zijn website dat de uitbetaling is vertraagd vanwege een technische storing.

Bernard Vogelsang

Engie stelt tevens dat klanten de 190 euro uiterlijk op 1 december op hun bankrekening hebben staan. Maar sommige klanten schrijven donderdagmiddag op sociale media dat zij nog geen cent hebben ontvangen.

‘Engie, wanneer krijg ik de 190 euro van november?’, is een veelgehoorde klacht. Ook zijn er klachten over de slechte bereikbaarheid van het bedrijf.

Lees ook: Vijf vragen: slaat Vattenfall slaatje uit prijsplafond?

De Consumentenbond noemt de gang van zaken ‘heel vervelend’ voor de klanten van Engie. „Maar ik ga ervan uit dat zij het geld in elk geval voor het weekend op hun rekening hebben”, aldus een woordvoerster van de bond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal