ME verjaagt relschoppers Rotterdam na gooien stenen en vuurwerk

In Den Haag heeft de ME in moeten grijpen. © District8

De ME heeft donderdagavond een groep Rotterdamse relschoppers in het centrum van de stad na de overwinning van Marokko op Canada weggedreven, meldt de politie.

Redactie

De groep, die stenen en vuurwerk naar de politie gooide, had zich verplaatst van het Kruisplein, waar het feestvieren begon, naar de West-Kruiskade en 1e Middellandstraat en gaf daar overlast.

„De overlastgevende groep is gevraagd te vertrekken. Toen zij dit niet deden, zijn ze gevorderd te vertrekken. De ME heeft geen charges uitgevoerd”, zegt de politie op Twitter. De actie is inmiddels ten einde.

Bij het Kruisplein in het centrum van Rotterdam, vlak bij het Centraal Station, was door feestvierders eerder op de avond verkeersdrukte en -hinder ontstaan na de WK-wedstrijd. Zo waren er diverse afzettingen en de politie riep mensen op een andere route te kiezen. De grootste drukte was rond 19.30 uur voorbij. Openbaar vervoerder RET meldde dat trams gestremd zijn en een omleidingsroute rijden. Reizigers moesten rekening houden met extra reistijd en omleidingen van een aantal trams.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal