Grote Clubactie levert verenigingsleven Vaals ruim 2,5 duizend euro op

© Grote Clubactie

Vaals -

De Grote Clubactie heeft Vaalser verenigingen in totaal 2649 euro opgeleverd. Landelijk werd 12.8 miljoen opgehaald: een record.

Redactie

„Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter”, reageert Frank Molkenboer, algemeen directeur van de Grote Clubactie.

Lees ook: Limburgse gemeenten trekken portemonnee om verenigingen te redden: ‘Het wachten op Den Haag duurt veel te lang’

Verdeling

In Limburg namen in totaal 377 verenigingen deel aan de actie. Zij zamelden gezamenlijk 702.294 euro in. Van dit bedrag komt tachtig procent ten goede aan de clubs. Vaalser Turnvrienden (VTV) haalde binnen de gemeente Vaals het meeste geld op (1749 euro), gevolgd door carnavalsvereniging de Grensschiebere (900 euro).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal