Kim Catrin wint finale euregionale poetry slam Borderlines

Winnares Kim Catrin. © Pascal Moors

Heerlen -

De Duitse (slam)dichter en schrijver Kim Catrin heeft de euregionale poetry slam Borderlines 2022 gewonnen. De finale vond plaats donderdag 24 november in de Royal in Heerlen.

redactie

Negen poetry slammers die de voorrondes in Hasselt, Luik en Eupen hadden gewonnen, namen het tegen elkaar op. Van de Nederlandse deelnemers scoorde de Heerlense stadsdichter Sven Vek het hoogst. Hij mag daarom hoogstwaarschijnlijk naar het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in 2023.

De finale bestond uit drie rondes waarin telkens één deelnemer per taalregio optrad. Dit leidde tot een verrassende combinatie van Duits-, Frans- en Nederlandstalige poëzie op het podium van het Royal Theater. Het publiek, bestaande uit zo’n honderd, veelal jonge bezoekers uit de hele Euregio Maas-Rijn, bepaalde wie er na iedere ronde doorging.

Kim Catrin (Düsseldorf, 1999) woont en werkt in Essen. Ze staat sinds 2016 op het podium met haar gedichten en verhalen en nam deel aan diverse slam-kampioenschappen.

Sven Vek (Heerlen, 1991) is sinds 2022 voor twee jaar de stadsdichter van Heerlen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal