‘Automobilist rijdt op N296 bij Susteren in op verkeersregelaar en dreigt terug te komen met vuurwapen’

© Weginspecteurs Limburg/Twitter

Susteren -

Een automobilist zou vrijdagochtend op de N296 bij Susteren zijn ingereden op een verkeersregelaar en heeft vervolgens gedreigd terug te komen met een vuurwapen. Dat beweert althans de verkeersregelaar.

Paul Dolhain

De Maaseikerweg (N296) is sinds donderdag afgesloten voor verkeer vanwege een sinkhole, een gat in het wegdek. Een automobilist negeerde vrijdagochtend volgens de verkeersregelaar een stopteken en reed vervolgens op hem in. De bestuurder dreigde daarbij ook nog eens terug te komen met een vuurwapen. „We hebben de bestuurder weten op te sporen aan de hand van zijn kenteken en hebben vervolgens zijn auto doorzocht”, laat een woordvoerder van de politie weten. „Wij hebben niks aangetroffen in het voertuig en hij vertelde ons een geheel ander verhaal. Na een gesprek met de verkeersregelaar is besloten de zaak te laten rusten. Ook is er geen aangifte gedaan.”

Lees ook: Sinkhole ontdekt op N296: weg richting Susteren afgesloten voor verkeer

Het verkeer ondervindt nog zeker tot maandagavond overlast van de wegafsluiting. Een medewerker van de gemeente Echt-Susteren laat weten dat het sinkhole is ontstaan door een breuk in de riolering. Deze moet in zijn geheel vervangen worden. De werkzaamheden zijn inmiddels al in gang gezet. Het gat is gelegen ter hoogte van de rotonde bij Sportclub Susteren. „Als we geen tegenslagen hebben wordt het stuk weg maandag pas weer geasfalteerd. We zijn het hele weekend volop bezig.”

Het verkeer wordt vanaf de snelweg A2 lokaal omgeleid, verkeer komend van Susteren richting Roosteren, kan wel gebruikmaken van de weg. „We verzoeken iedereen de omleiding en instructies van de verkeersregelaars te respecteren”, aldus de medewerker.

Sinkholes, ook wel zinkgaten of verdwijngaten genoemd, ontstaan op plekken waar de grond instabiel is. Ze ontstaan als ineens een stuk grond instort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal