Ook sluis Bosscherveld in Maastricht alleen bediend bij daglicht

Sluis Bosscherveld. © Rijkswaterstaat

Maastricht -

Ook de sluis Bosscherveld in Maastricht wordt voorlopig alleen nog bediend bij daglicht: van 9.00 tot 17.00 uur.

Redactie

Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt. Dezelfde maatregel werd al eerder ingezet bij de Sint Servaasbrug en bij de sluis in Heel. In Heel zag Rijkswaterstaat hier na zware kritiek vanuit de scheepvaartbranche weer vanaf: daar is ter plekke personeel ingezet om schepen 24 uur per dag veilig door de sluis te leiden.

Veiligheid

De camera’s bij deze op afstand bediende sluizen en brug zijn „van onvoldoende kwaliteit”, aldus Rijkswaterstaat. De sluizen in Heel en in Bosscherveld hebben dezelfde soort camera’s en onderzoek naar de exemplaren in Bosscherveld wees donderdag uit dat ook deze de veiligheid in de schemering en in het donker niet kunnen garanderen. „We gaan samen met de branche kijken of en zo ja, welke tijdelijke maatregelen nodig zijn en in hoeverre dat haalbaar is”, belooft Rijkswaterstaat.

Lees ook: Rijkswaterstaat haalt bakzeil: sluis in Heel blijft toch langer open, na zware kritiek vanuit de scheepvaart

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal