Mensen uit Noord-Limburg weten steeds vaker Meldpunt Signaal te vinden

© ING Image.

Venlo -

Noord-Limburgers weten het meldpunt voor personen met verward gedrag steeds beter te vinden.

,,Het duurt even voordat mensen weten dat je er bent en waarvoor ze bij je terecht kunnen. Maar we zien een forse stijging in het aantal telefoontjes de afgelopen maanden. Fijn dat steeds meer mensen weten dat we er zijn om hulp te bieden waar nodig’’, geeft een medewerker van Meldpunt Signaal te kennen. De instantie is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het gedrag of de situatie van een ander.

Ontstaan

Meldpunt Signaal bestaat sinds 2020 en is in het leven geroepen om instanties zoals politie en huisartsenpost te ontzorgen zodat zij zich op noodgevallen kunnen richten.

Het meldpunt is er voor ‘uiteenlopende zorgen’. Telefoontjes kunnen bijvoorbeeld gaan over een bekende met wie het niet zo goed lijkt te gaan, maar er kan ook gebeld worden over een onbekende. Mensen die zelf problemen hebben kunnen ook contact opnemen. Dit gaat bijvoorbeeld om personen die het gevoel hebben dat ze grip verliezen of dat het niet zo goed gaat. Ook (zorg)professionals kunnen het meldpunt benaderen als ze te maken krijgen met personen met verward gedrag. Dit kan een patiënt zijn, maar ook iemand van wie ze geen idee hebben wie het is. Ook bij twijfel of de vraag bij Meldpunt Signaal hoort mag zeker gebeld worden.

Politie

De politie in Noord-Limburg laat weten dat het aantal meldingen over niet-noodgevallen vanaf de opening van Meldpunt Signaal flink gedaald is. ,,Het is moeilijk om dit aantal precies vast te stellen of aan de komst van Meldpunt Signaal te koppelen, maar we zijn erg blij met de ontwikkelingen. Het is fijn dat mensen die bellen over verward gedrag het gevoel hebben dat ze gehoord worden en de benodigde hulp krijgen’’, aldus een woordvoerder.

Meldpunt Signaal is 24 uur per dag, zeven dagen per week voor iedereen bereikbaar via 0900-0116.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal