MKB-Limburg vraagt steun van gemeenten voor gestegen energiekosten

Onder anderen de bakkers ijveren voor betere steunmaatregelen voor de gestegen energiekosten. © ANP

Roermond -

MKB-Limburg vraagt de gemeenten in Limburg om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te steunen vanwege de hoge kosten.

onze verslaggever

Voorzitter Martijn van Helvert wijst er in een brief op dat de ondernemers na de ‘heftige coronacrisis’ voor ‘nieuwe majeure uitdagingen’ staan. Genoemd worden de stijging van lonen en huur- en inkoopprijzen, maar vooral de ‘fors stijgende energieprijzen’.

Ontoereikend

Door de hoge inflatie kunnen de kosten niet doorberekend worden aan de klant. MKB-Limburg wijst erop dat de overheid een steunmaatregel voor de energiekosten van kleinere ondernemers heeft bedacht, maar volgens Van Helvert is die ontoereikend. Daar komt bij dat de ondernemers vanaf oktober de coronabelastingschulden moeten terugbetalen. ‘De nood is hoger dan ooit.’

Energiesteun

De ondernemersclub vraagt gemeenten om zelf steun te verlenen aan hun ondernemers. Daarnaast roept ze gemeenten op de landelijke overheid te laten weten dat de huidige energiesteun te karig is.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal