Volta Limburg Classic toertocht in 2023 ook voor gravel- en mountainbikes

Wedstrijdrenners komen een dag eerder in actie. © Harry Heuts

Eijsden -

De inschrijving voor de Volta Limburg Classic 2023 toertocht is geopend. Het wielerevenement voor recreanten staat gepland op zondag 2 april.

Redactie

Nieuw is een route speciaal voor gravelbikes, die tevens geschikt is voor de ATB. Dit grotendeels onverharde parcours heeft een lengte van vijfenzeventig kilometer. Wegrenners hebben als vanouds de keuze uit tochten van vijfenzestig, negentig, honderdtwintig en honderdvijftig kilometer. Fietsers krijgen onderweg allemaal te maken met stevige kuitenbijters, want het aantal hoogtemeters loopt naar gelang van de gekozen afstand op van duizend tot vierentwintighonderd.

Lees ook: Harry Rasing uit Simpelveld reed op eerste WK Gravel tussen sterren: ‘Je beweegt je tussen al die wereldtoppers en je rijdt over hetzelfde parkoers’

Start en finish worden gevestigd aan de Vroenhof in Eijsden. Van daaruit gaat het dwars door het Heuvelland. Deelname aan de honderdvijftig kilometerversie kost 32,50 euro. Om te starten op de overige afstanden dient 27,50 euro te worden afgetikt.

Meer informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op voltalimburgclassic.nl.