Snoezelruimte voor kinderafdeling van Zuyderland MC

© Website Zuyderland

Heerlen -

De kinderafdeling van Zuyderland heeft sinds kort een snoezelruimte, een plek die voor rust en ontspanning moet zorgen voor kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen.

redactie,

„Voor een kind is een opname in het ziekenhuis vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het brengt heftige emoties met zich mee. Weg van huis, veel nieuwe indrukken in een onbekende omgeving en niet weten wat er gaat gebeuren. Dit kan voor de nodige onrust en spanning zorgen”, aldus Zuyderland.

De fysieke omgeving van de kinderafdeling levert een belangrijke bijdrage aan het creëren van een veilig en ontspannen gevoel.

Een speelhoek, kleurige muurschilderingen en LED-plafonds met afbeeldingen van wolkenluchten en bomen waren al aanwezig op de afdeling Kindergeneeskunde om bij te dragen aan een aangenamer verblijf. Recentelijk is een snoezelruimte gerealiseerd op de afdeling.

In de snoezelruimte zijn voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden aanwezig die de zintuigen op een aangename manier prikkelen. Hierdoor wordt ontspanning en contact met de kinderen gestimuleerd.

De snoezelruimte biedt kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, samen met hun ouders of verzorgers, de mogelijkheid om even ‘weg’ te kunnen zijn van de realiteit van het ziek zijn en zich als gezin voor een moment terug te trekken uit de ziekenhuisomgeving.

„Het is prettig om na soms nare, pijnlijke of angstige dagen iets rustgevends, veiligs en positiefs te kunnen doen.”

De snoezelruimte werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting DaDa.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal