VVV speelt gelijk in besloten oefenduel tegen De Graafschap

VENLO -

In een afgesloten stadion De Koel heeft VVV zaterdagmiddag een besloten oefenwedstrijd afgewerkt tegen De Graafschap. Het duel werd verdeeld over vier helften van elk dertig minuten waarin beiden trainers er lustig op los wisselden.

Jack Martens

Rick Kruys begon de wedstrijd met zijn vaste basis. De stijgende lijn die VVV voor de korte minibreak te pakken had, werd aanvankelijk vrolijk doorgetrokken. Met zeer aardig voetbal werd De Graafschap vrijwel het hele eerste half uur teruggedrongen tot op de eigen helft. Kansen waren er voldoende, maar de Venlonaren weigerden zichzelf te belonen met doelpunten. Ook in het tweede half uur had VVV het betere van het spel. Beste kans was er voor Thijme Verheijen die de bal vrij in kon schieten, maar onbesuisd over mikte. Opvallend was dat Kruys Mitchell van Rooijen als rechtsback inzette. De van origine middenvelder verving de herstellende Tristan Dekker.

In de twee resterende helften brachten beide trainers een nieuw elftal op de been. Opnieuw een opvallende naam in de achterste gelederen. Kristofer Kristinsson, die deze zomer al spits naar Venlo werd gehaald, dook op linkervleugelverdediger. In de defensie was er eveneens plek voor twee jeugdspelers. Het niveau van de eerste twee helften werd bij lange na niet meer gehaald. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat een kwartier voor tijd Charlison Benschop een vrije trap verzilverde. Een eigen doelpunt enige minuten later bracht de stand weer op gelijke hoogte.

Opstelling eerste 60 minuten: Ennio van der Gouw; Mitchell van Rooijen, Rick Ketting (45. Sem Dirks), Brian Koglin, Simon Janssen; Richard Sedláček, Robert Klaasen, Kees de Boer, Daan Huisman, Thijme Verheijen; Sven Braken.

Opstelling tweede 60 minuten: Ennio van der Gouw (90. Jens Craenmehr); Mitchell van Rooijen (77. Sisco Ngambia), Brian Koglin (77. Luuk Vosselman), Sem Dirks, Kristófer Kristinsson; Joep Kluskens, Levi Smans, Carl Johansson; Yahcuroo Roemer, Nick Venema, Özcan Yasar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal