Rutte grapt naar Biden: ‘football’ wint van ‘soccer’

© ANP / HH

Na de 3-1 winst van Oranje op de Verenigde Staten richtte minister-president Mark Rutte zich op Twitter direct tot de Amerikaanse president Joe Biden. Voor Rutte betekent de overwinning dat „football” het gewonnen heeft van „soccer”, de Amerikaanse term voor de sport.

Redactie

De premier reageerde met zijn berichtje op een eerdere video van president Biden. Daarin zegt Biden, die een bal aanneemt van de Amerikaanse aanvoerder Tyler Adams: „It’s called soccer, go USA!.”

Het woord ‘soccer’ komt van ‘association football’, wat eerst werd afgekort als ‘assoccer’. Dit om onderscheid te maken met ‘rugby football’, wat later werd afgekort tot ‘rugger’. Ook in Zuid-Afrika, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië spreekt men van ‘soccer’. De rest van de Engelssprekende wereld heeft het wel over ‘football’.

„Sorry Joe”, schrijft Rutte met een knipoogje. „Football won.” Vooralsnog heeft de Amerikaanse president nog niet gereageerd op het berichtje.

Lees ook: Het rapport van Oranje: twee assists, een goal en een goal voorkomen; een standbeeld voor Dumfries!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal