Jong VVV grijpt winst tegen nummer twee; kampioen jong Fortuna verliest

© Getty Images

In divisie 2 greep VVV op de voorlaatste speeldag de laatste kans op klassenbehoud. In Breda klopte VVV het sterke NAC verdient met 1-2. Tien minuten voor de pauze zette Ertan Hajdaraj de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Jos Op ’t Eijnde

In de tweede helft kwam NAC op gelijke hoogte, maar VVV toonde veerkracht en kwam opnieuw op voorsprong door een treffer Lennart Mehler. Door deze winst staat VVV samen met FC Den Bosch op de voorlaatste plaats. Roda JC dat pas woensdag in actie komt tegen Vitesse is hekkensluiter. De twee onderste ploegen degraderen naar divisie 3.

Verlies

In divisie 4 verloor kampioen Fortuna Sittard voor het eerst na dertien wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen staartploeg Westlandia werd met 2-3 verloren. De Sittardse ploeg kwam op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Ahmet Kurnaz in de eerste twintig minuten. Westlandia scoorde vlak voor de pauze de aansluitingstreffer (1-2) en boog in de slotminuten de achterstand om in een 2-3 overwinning. De winnende treffer viel in de vijfde minuut van de blessuretijd.

Slotfase

Eveneens in divisie 4 speelde MVV 2-2 gelijk bij Alexandria’66. MVV kwam op een 0-1 voorsprong door Gabriel Okita. Hierna kwam Alexandria’66 op gelijke hoogte nog voor de pauze. In de slotfase kwam de thuyisclub op een 2-1 voorsprong, maar Ibrahim Samura scoorde hierna nog de gelijkmaker voor MVV.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal