Fotograaf Axel Steen stelt werk tentoon in Kasteel Hoensbroek

Een van de tentoongestelde werken.  © Axel Steen

Hoensbroek -

In Kasteel Hoensbroek is vanaf 22 december een expositie te zien met werk van ‘huisfotograaf’ Axel Steen. De expo geeft een fraai beeld van het kasteel en haar flora en fauna.

redactie

De opening wordt die dag om 16.00 uur verricht door Hans Thuis directeur Historisch Goud Heerlen. Aansluitend is de tentoonstelling in de naastgelegen grote Remijs te zien.

Axel Steen (Hoensbroek, 1961) kreeg als tiener een Rollei 35 cadeau. Met deze compacte kleinbeeldcamera begon hij meteen te experimenteren. De kleinbeeldcamera werd al snel een spiegelreflex camera en deze werd later ingeruild voor een digitale spiegelreflex.

Inmiddels is Axel een veel gevraagd amateurfotograaf en werkt hij als vrijwilliger voor Historisch Goud, het erfgoedbedrijf van de gemeente Heerlen. In die rol is hij de vaste fotograaf van alles wat tot de museale collectie van kasteel Hoensbroek behoort.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal