Voetbalwereld leeft mee met Pelé die vecht voor zijn leven

Pelé. © ANP/HH

De voetbalwereld heeft massaal zijn steun betuigd aan de Braziliaanse icoon Pelé. De stortvloed aan berichten ontstond mede door een krantenbericht waarin werd geschreven dat de chemotherapie van de 82-jarige Pelé was gestopt en dat hij alleen nog maar palliatieve zorg krijgt.

Redactie

Hoewel Pelé zelf zaterdag via sociale media schreef zich „sterk en heel hoopvol” te voelen, stroomden de berichten van (oud-)spelers binnen. De Franse sterspeler Kylian Mbappé schreef op Twitter te „bidden voor de koning”. Oud-international Rivaldo van Brazilië gebruikte vergelijkbare woorden: „Wees sterk, koning.”

Rodrygo, die op dit moment met Brazilië op het WK voetbal in Qatar speelt, schreef „Wees sterk, koning Pelé! Ik bid en juich voor je herstel!” op Twitter.

Pelé werd afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis, naar eigen zeggen vanwege een reguliere, maandelijkse controle. Bij de drievoudig wereldkampioen werd vorig jaar darmkanker geconstateerd. Nadat een tumor operatief was verwijderd, lag Pelé geruime tijd in het ziekenhuis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal