Echtpaar Rybakowski zestig jaar getrouwd: hoe een ‘vluchtig muulke’ een prachtig vervolg kreeg

Het diamanten echtpaar Rybakowski. © Facebookpagina Wil Houben

Voerendaal
redactie

Felicitaties en bloemen van burgemeester Wil Houben voor Gon en Jo Rybakowski uit Klimmen. Aanleiding voor het bezoek was de diamanten status van het huwelijk van het echtpaar dat elkaar zestig jaar geleden eeuwige trouw beloofde.

Eind jaren vijftig van de vorige eeuw, toog een Kundesj maedje op kermismaandag naar café ’t Köppelke – tegenwoordig Grand Café Klimmen – om daar een leuke sportieve jongen uit Klimmen tegen het lijf te lopen. Wat die avond eindigde met een vluchtig muulke kreeg een prachtig vervolg.

De voormalige keeper van Klimmania en MVV zorgt tot op de dag vandaag nog goed voor zijn conditie en fietst wekelijks 100 kilometer door het heuvelland. Met jeu de boules doet hij het wat rustiger aan.

Zijn echtgenote zit ondertussen ook niet stil en brengt vanuit de Zonnebloem bezoekjes aan hulpbehoevende ouderen. Beiden hebben als vrijwilliger hun sporen verdiend. Zo stonden ze altijd klaar voor de buurtverenigingen in Klimmen en de plaatselijke voetbalclub.

Het echtpaar heeft één dochter, twee zonen en vijf kleinkinderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal