Stichting Leergeld Horst maakt meer dan 250 gezinnen gelukkig op pakjesavond met actie Pepernoot

© Stichting Leergeld Horst.

Horst -

Stichting Leergeld Horst aan de Maas heeft op pakjesavond (maandag 5 december) 266 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een echte pakjesavond bezorgd.

Stichting Leergeld Horst aan de Maas en Nationaal Fonds Kinderhulp organiseerden samen de actie Pepernoot in Horst aan de Maas. 266 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ontvingen dit jaar een cadeaubon voor een sinterklaascadeau op pakjesavond. Daarmee kunnen ouders zelf het cadeau van hun wens kopen. De actie Pepernoot geldt voor kinderen uit gezinnen met een inkomen tot ongeveer 120% van het bestaansminimum.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Horst aan de Maas heeft als doel om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, gewoon mee te laten doen op school en in de vrije tijd. De stichting helpt gezinnen financieel en beantwoordt vragen als het gaat om schoolkosten, de aanschaf van laptops, leermiddelen en een schoolfiets. Dankzij Leergeld Horst aan de Maas kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen meedoen op de sportclub, bij muziekles, kindervakantiewerk of een jeugdclub. Leergeld helpt bij het betalen van schoolkosten, contributies, sportkleding en een muziekinstrument.

Kijk voor meer informatie op www.leergeldhorstaandemaas.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal