Plebaan Alexander de Graaf Woutering en kapelaan Christyraj Francis zegenen kerstbomen voor Roermondse kerken

© Parochiefederatie Roermond & Herten

© Parochiefederatie Roermond & Herten

thumbnail:
thumbnail:
Roermond -

De diverse Roermondse kerken worden in de periode rondom Kerstmis opgesierd door fraaie kerstbomen. Deze worden al diverse jaren om niet ter beschikking gesteld door de familie Van der Broek van Boomkwekerij en Tuincentrum Roermond-Zuid.

Rob van Deurzen

In 2020 werd door bisschop Harrie Smeets het initiatief genomen om de kerstbomen voorafgaand aan de plaatsing in de kerkgebouwen te zegenen. Vanwege zijn ziekte kon de bisschop deze taak dit jaar niet zelf vervullen. In plebaan Alexander de Graaf Woutering en kapelaan Christyraj Francis werden echter waardige vervangers gevonden. Afgelopen week toog het tweetal naar de kwekerij om de bomen te zegenen en de familie Van der Broek te bedanken voor deze mooie geste. De plebaan deken en kapelaan werden hartelijk ontvangen. Niet alleen door de eigenaren, maar zeker ook door hond Fien, die haar enthousiasme over het bezoek van de plebaan en de kapelaan niet onder stoelen of banken stak.

De kerstbomen worden de komende dagen door een groep vrijwilligers geplaatst in de Sint-Christoffelkathedraal, de Munsterkerk, gebouwen van het Bisdom en diverse andere Roermondse kerkgebouwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal