Watertoren Steyl voor het eerst sinds jaren weer verlicht dankzij gulle gift

De watertoren in de kloostertuin © Heinz Helf SVD

Steyl -

De watertoren van Steyl is voor het eerst sinds jaren weer verlicht. Sinds enkele weken is het monumentale bouwwerk als vanouds een lichtbaken in de duisternis.

Marcel van Lier

De technische commissie van stichting Stijlvol Steyl’83 heeft de oude lampen vervangen door ledverlichting en deze opnieuw aangebracht op de meer dan 110 jaar oude toren in de kloostertuin van Missiehuis St.Michael. Geen eenvoudig karwei op een hoogte van 38 meter.

Het project is geheel bekostigd door de stichting Trommel- en Fluiterkorps Steyl ‘61, die vijftien jaar geleden na de opheffing van de gelijknamige muziekvereniging werd opgericht. Met als doel het overgebleven kasgeld ter beschikking te stellen aan projecten en initiatieven voor de Steylerse gemeenschap. In de afgelopen jaren zijn donaties gedaan aan onder meer het lokale kindervakantiewerk, het Wereldpaviljoen, het Kaetelgerich van de Steyler Duuvels, het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij en de aanleg van bestrating rondom het beeld van ‘de Zaaier’ op het museumplein.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal