Bondscoach Portugal zet Ronaldo op de bank tegen Zwitserland

Cristiano Ronaldo begint dinsdagavond op de bank. © ANP/HH

Crstiano Ronaldo ontbreekt dinsdag in de achtste finales van het wereldkampioenschap in het basiselftal van Portugal, dat het vanaf 20.00 uur in Lusail opneemt tegen Zwitserland. De aanvoerder deed in de drie groepswedstrijden nog vanaf het begin mee.

Redactie

Fernando Santos straft Ronaldo mogelijk voor zijn gedrag in het laatste pouleduel met Zuid-Korea, toen hij zichtbaar geïrriteerd was en discussieerde toen hij in de 65e minuut naar de kant moest. Na afloop verklaarde zowel de speler als de coach dat de irritatie zich richtte op een Zuid-Koreaanse speler.

Santos wilde maandag tijdens een persconferentie nog niet zeggen of Ronaldo zou starten. „Alle spelers zijn er klaar voor, maar de opstelling geef ik pas als we in het stadion arriveren, zoals altijd.”

De 21-jarige Gonçalo Ramos is de vervanger van Ronaldo.

De winnaar van Portugal tegen Zwitserland neemt het in de kwartfinales op tegen Marokko, dat na strafschoppen won van Spanje.

Lees ook: Marokko stunt en gaat na penalty’s ten koste van Spanje naar kwartfinales op het WK

Marokko stunt tegen Spanje

Eerder op de dag zorgde Marokko voor een enorme stunt door Spanje na penalty’s uit te schakelen. Het is voor het eerst dat Marokko is doorgedrongen tot de kwartfinales van een WK voetbal. Na een slijtageslag zonder doelpunten in reguliere speeltijd en verlenging (0-0) namen de Marokkanen de strafschoppen beter. De Spanjaarden misten alle penalty’s.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal