Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren voor rechter voor rijden zonder rijbewijs

© ANP

Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie reed vorig jaar op 21 december in alle vroegte in Den Haag door rood licht op zijn scooter.

Redactie

Dit terwijl al eerder zijn rijbewijs was ingevorderd na een eerdere overtreding. Dit blijkt uit de dagvaarding die is uitgedaan omdat de 34-jarige Van Meijeren zich hiervoor vrijdag moet verantwoorden bij de politierechter in Den Haag.

De politicus werd op 21 december om 07.15 in de ochtend betrapt op het delict. Omdat hij ‘slechts’ bij de politierechter hoeft voor te komen betekent dat hij maximaal een gevangenisstraf van 14 dagen voor dit vergrijp kan krijgen. Van Meijeren is niet alleen lid van de Tweede Kamer, maar in de stad waar het verkeersdelict plaatsvond ook raadslid voor Forum en lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Forum voor Democratie was niet bereikbaar voor commentaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal