Lions heeft geen kind aan Atomix, goede generale voor Europese duels in Italië

Ivo Steins in actie tegen Atomix (archiefbeeld). © Rob Oostwegel.

Sittard -

De handballers van Kembit-Lions hebben dinsdagavond een makkelijke zege geboekt in de BENE-League. Hekkensluiter Atomix werd geklopt met 40-23.

Tom van der Wilt

De wedstrijd was verplaatst naar een doordeweekse dag omdat de Limburgse formatie uit Sittard-Geleen morgen in het vliegtuig stapt richting Zuid-Italië om daar op vrijdag en zaterdagavond twee duels af te werken in de derde ronde van de EHF Cup tegen Junior Fasano. Wat dat betreft was het treffen met de Belgische hekkensluiter Atomix, met nul punten uit veertien duels troosteloos onderaan de ranglijst, een prima opwarmertje voor de ploeg van Christoph Jauernik, die zich niet bovenmatig hoefde in te spannen om de twee punten thuis in de Stadssporthal te houden.

Voor de rust scoorde Lions er al rustig op los en stokte de teller bij 24-14. Met flink wat wisselingen de hele wedstrijd kregen ook spelers die normaliter wat minder speeltijd krijgen, genoeg kansen om zich te tonen. Dat bleek geen beletsel om ook na rust flink gas te geven en uiteindelijk uit te lopen naar een ruime overwinning.

Door de twee punten verstevigt de titelverdediger van de grensoverschrijdende competitie zijn tweede positie op de ranglijst en staat het nog maar een punt achter lijstaanvoerder Bocholt. Het finaleweekeinde met de beste vier ploegen kan Lions door de zege en met nog zeven duels voor de boeg ook nauwelijks meer ontgaan. Na de twee Europacupduels volgen er nog twee competitieduels waarna eind januari de competitie weer wordt hervat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal