Theo Bovens nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Toneelgroep Maastricht

Theo Bovens tijdens een Statenvergadering in 2021. © ANP / ANP

Maastricht -

Theo Bovens wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Toneelgroep Maastricht. Bovens volgt Odile Wolfs op die in 2021 na twee termijnen afscheid nam van Toneelgroep Maastricht.

Redactie

Bovens was tussen 2011 en 2021 tien jaar lang gouverneur in Limburg. Daarna werd hij een tijdje waarnemend burgemeester van Enschede. Nadat hij daar vertrok, werd Bovens in september van dit jaar verkozen tot lijsttrekker van het CDA voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2023.

Bovens zelf laat in een reactie weten dat hij uitdaging genoeg ziet voor Toneelgroep Maastricht om het huidige hoge niveau vast te houden. Ook wil hij kijken naar hoe de cultuur en Toneelgroep Maastricht moeten omgaan met de ervaringen die in de coronaperiode zijn opgedaan. ‘Hoe geven we die een plek, wat is goed voor het cultuuraanbod in Limburg en Nederland en welke rol wil Toneelgroep Maastricht daarin spelen? Vragen die ervoor zorgen dat ik mij geen seconde zal vervelen’, aldus Bovens in het persbericht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal