Boek ‘De staatsmijn Maurits in beeld’ door streekhistoricus en oud-bedrijfsarchivaris van DSM Harry Strijkers

© De staatsmijn Maurits in beeld

Geleen
Silke van Deelen

Het boek ‘De staatsmijn Maurits in beeld, een visuele reis door de tijd’ door streekhistoricus en oud-bedrijfsarchivaris van DSM Harry Strijkers is vanaf zaterdag 10 december te koop.

Het boek verschijnt als aanvulling op het eerder dit jaar verschenen boek De staatsmijn Maurits, ruim 40 jaar steenkolenmijnbouw in Geleen. Tijdens de voorbereidingen hiervoor in het voorjaar van 2022 werd al snel duidelijk dat niet alle verzamelde informatie en vooral foto’s in het boek konden worden opgenomen. Daarom werd besloten tot het samenstellen van een fotoboek over de staatsmijn Maurits, waarin zo veel mogelijk nieuwe, onbekende foto’s zijn opgenomen.

de uitgave omvat 128 pagina’s met 227 foto’s en heeft een harde gelamineerde omslag. Het boek kost 19,95 euro en is verkrijgbaar bij Heemkundevereniging Geleen en de boekhandels in Sittard-Geleen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal