Slachtoffer (74) schietpartij in villa Kinderdijk overleden, verdachte in Limburg opgepakt

De villa in Kinderdijk. © Roel Dijkstra

De 74-jarige man die vorige week door zijn hoofd is geschoten in de monumentale villa aan de Puntweg in Kinderdijk is dinsdagavond overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Redactie

Het Nederlandse slachtoffer dat woonde in het Belgische Overijse logeerde bij zijn vriendin die in het kapitale landhuis woonde. Het tweetal lag te slapen toen zij wakker werden van geluid in het pand. Kort daarop werd de man door zijn hoofd geschoten. De vrouw bleef ongedeerd. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij vijf dagen later overleed.

In Limburg opgepakt

Maandagmiddag werd een 77-jarige man in Limburg opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het is niet bekend in welke plaats de verdachte is aangehouden. De man komt uit het bij Kinderdijk nabijgelegen Alblasserdam en zou de klusjesman van de bewoonster van de villa zijn. De vrouw woont daar sinds enkele jaren alleen, nadat haar echtgenoot overleed. De man uit België had sinds een paar maanden een relatie met de vrouw.

De politie, die een groot team van rechercheurs op de zaak heeft gezet, kwam op het spoor van de Alblasserdammer. De politie is ondanks de aanhouding nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal