Doelman Stijn van Gassel en tophandbalster Harma van Kreij genomineerd voor Venrayse sportprijzen

Niek Versteegen (links) van SV Venray miet het bij de mannen opnemen tegen twee profs. © Laurens Eggen

Venray -

Stijn van Gassel uit Ysselsteyn, keeper bij de Rotterdamse eredivisionist Excelsior, en handbalinternational Harma van Kreij uit Geijsteren dingen mee naar de prijzen voor de beste Venrayse sporters van 2022. Het sportgala is op maandag 19 december.

Marcel van Lier

Van Gassel promoveerde vorig seizoen met Excelsior naar het hoogste niveau en stopte een strafschop in de finale van de nacompetitie. Van Kreij speelde met Oranje op het EK maar viel uit met een zware blessure. Ze werd met haar club RK Krim Mercator kampioen van Slovenië.

Op het lijstje met genomineerden staan meer bekende namen. Zoals Mike Teunissen, de profwielrenner uit Ysselsteyn die met zijn ploeg Jumbo-Visma in Utrecht de ploegentijdrit op de eerste dag van de Ronde van Spanje won en daags erna in de rode leiderstrui reed. Voetballer Niek Versteegen werd met SV Venray kampioen in de eerste klasse en tevens regiotopscorer met 27 doelpunten.

Harma van Kreij nam onlangs met Oranje deel aan het EK. © ANP / ANP

Bij de sportvrouwen behoren ook de Venrayse voetbalster Amber van Heeswijk van eredivisie-debutant Fortuna Sittard en motorcrosser Britt Jans-Beken uit Wanssum tot de kanshebbers. Zij behaalde ereplaatsen op het NK en WK.

Kampioenen

Drie kampioensteams strijden om de prijs voor de beste sportploeg: SV Venray 1, de korfbalsters van Oranje Wit uit Leunen (zaalkampioen in de hoofdklasse) en de zaalvoetballers van FC Coronaas 1, die eveneens de titel in de hoofdklasse pakten.

Vier jonge sporters zijn genomineerd als grootste talent: karter Finn Rossen uit Blitterswijck, tennisser Mees Röttgering en Gabòr Friesen (zilver op NK bridge) uit Venray en de Ysselsteynse handboogschutter Jessie van den Munckhof, die deelname aan het EK in Lilleshal.

Bijzonder initiatief

Nieuw is de prijs voor de vereniging die zich onderscheidt met een bijzonder initiatief. Korfbalclub Oranje Wit uit Leunen richtte een G-afdeling op, Mixed Hockeyclub Venray (MHCV) stelde haar accommodatie in de coronatijd beschikbaar voor andere verenigingen en SV United uit Wanssum zamelde kleding in voor Oekraïense vluchtelingen en organiseerde voor hen een wedstrijd.

De 25ste editie van het Sportgala Venray staat in het teken van ‘de maatschappelijke waarde van (top)sport’ en zoekt daarmee de aansluiting bij het Leefstijlakkoord Venray. Alle topsporters en talenten krijgen een voucher met een geldbedrag dat ze mogen besteden aan één van de dertien projecten. Op het sportgala vertellen ze hoe ze ‘hun’ project hiermee een impuls willen geven.

Het sportgala is op 19 december in Zaal Zeven. Kaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Sport 2000 in Venray, Restaria Forest in Ysselsteyn en Van den Munckhof Print & Media in Venray.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal