Lege schappen in het centrale magazijn: vrijwilligers komen in actie voor Voedselbank Midden-Limburg

Voorzitter Ger Boereboom (links) en secretaris Jos van Buel in het magazijn van de Voedselbank in Roermond, waar de schappen leger en leger worden. © Jeroen Kuit

Roermond -

Terwijl het aantal aanvragen de afgelopen maanden zienderogen steeg, werden de schappen met producten in het centrale magazijn van de Voedselbank Midden-Limburg aan de Charles Ruysstraat in Roermond leger en leger. „Een ongekend beeld, maar momenteel wel de realiteit”, vertelden voorzitter Ger Boereboom en secretaris Jos van Buel nog niet zo lang geleden.

Rob van Deurzen

In totaal maken in het uitgiftegebied – de gemeenten Roermond, Roerdalen, Maasgouw, Leudal en Echt-Susteren – momenteel zo’n 400 gezinnen gebruik van de ondersteuning door de Voedselbank. „Toen ik in 2016 hier begon waren dat er 65”, aldus Boereboom. „Destijds was er weliswaar alleen een locatie in Roermond, Inmiddels hebben we ook uitgiftepunten in Pey-Echt, Baexem, Heel en Posterholt.”

Decemberactie

Mede om de lege plekken in het magazijn te vullen wordt zaterdag 10 december een grote inzamelingsactie gehouden waarbij eigen vrijwilligers, maar ook verenigingen, serviceclubs en politieke partijen bij tal van supermarkten in de gemeenten waar de Voedselbank actief is in actie komen. „We zijn sterk afhankelijk van dit soort initiatieven. Vorig jaar leverde de decemberactie zo’n 25.000 artikelen op. We hopen dat mensen ook deze keer ruimhartig zijn en ons willen ondersteunen door producten te doneren”, aldus Ger Boereboom en Jos van Buel. „We zamelen met name houdbare producten als pasta’s, rijst, blikgroenten, koffie en thee, pakken houdbare vruchtendranken, hagelslag, pindakaas, stroop en jam in.”

Naast de acties bij de supermarkten gaan leden van de PvdA-afdeling Roermond op zaterdag 10 en 17 december met een winkelwagen langs de deuren in de kernen Herten en Swalmen. De collega’s van de afdeling Echt-Susteren staan komende zaterdag in de ochtenduren bij de Plus in Susteren en ’s middags bij de Jan Linders in Pey-Echt. Een andere mogelijkheid om de Voedselbank te steunen is een financiële donatie overmaken. Dat kan eenvoudig via de donatiebutton op de website.

Info: www.voedselbankmiddenlimburg.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal