Bezoekers van Laurentius Ziekenhuis in Roermond verwelkomd met pianomuziek

Initiatiefneemster Anouk Slik (zittend) met Hetty Belgers en Chris Ketelaars van de stichting Vrienden van Laurentius.  © Laurentius Ziekenhuis

Roermond -

Bezoekers van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond moeten niet vreemd opkijken als ze verwelkomd worden door de klanken van pianomuziek. In de centrale hal staat sinds kort een piano ter beschikking aan iedereen die enigszins muzikaal is en het instrument wil bespelen.

Redactie

Het initiatief hiertoe is genomen door Anouk Slik, geestelijk verzorger in het Roermondse ziekenhuis. „Ik spreek veel patiënten die langdurig in het ziekenhuis liggen en vaak geen kant op kunnen. Er is een tv, men kan eigen hobbyspullen meenemen, maar daarin is het ziekenhuis vaak beperkend of de eigen mogelijkheden zijn beperkt. Ik heb meermaals met patiënten gesproken die muziek missen. Het maken of luisteren ervan.”

Muziek

Anouk oriënteerde zich op de mogelijkheden om muziek te introduceren in het ziekenhuis. Ze kwam op het idee om een piano op een centrale plek in het gebouw te plaatsen. „Zo heeft iedereen er wat aan, zowel de patiënten als de bezoekers”. Ze diende een aanvraag in bij de Vrienden van Laurentius en de stichting was al net zo enthousiast over het plan.

Opknapbeurt

„We zijn met het ziekenhuis gaan kijken naar de mogelijkheden voor plaatsing van een piano. Vervolgens heb ik diverse mensen laten weten dat we voor het ziekenhuis op zoek waren naar een piano”, vertelt bestuurslid Hetty Belgers. „Via via kwam ik in contact met de dochters van mevrouw Bloem. Zij zochten nog een goede bestemming voor het instrument van hun onlangs overleden moeder.” Na een opknapbeurt, gesponsord door Reijnen Muziek uit Roermond, heeft de piano afgelopen dinsdag officieel zijn plekje gekregen in het ziekenhuis, waar iedereen hem kan bespelen. „Een beetje muzikaliteit is daarbij wel gewenst”, lacht Belgers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal