‘Warme’ ijspret op schaatsbaan van kunststof op Lambertusplein in Horst

Dit jaar wordt er geschaatst op ‘warm’ ijs. © Le Giesen

Horst -

Voor het eerst sinds drie jaar kan er weer geschaatst worden in Horst. Op het Lambertusplein komt een kunststof ijsbaan te liggen.

Marcel van Lier

Met de huidige energietarieven is het volgens de organiserende Stichting IJsbaan Horst onmogelijk om drie weken lang op echt ijs te laten schaatsen. De kunststof baan heeft bijna dezelfde glijeigenschappen als een echte ijsbaan, maar is vanzelfsprekend niet koud en nat. De keuze om de schaatspiste te verplaatsen van het Wilhelminaplein naar het Lambertusplein heeft onder meer te maken met het formaat van de baan.

De ijsbaan gaat vrijdag 16 december open, schaatsen kan tot 8 januari. In de laatste week vóór de kerstvakantie zullen ook scholen er gebruik van maken. Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met allerlei activiteiten, waaronder een silent disco.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal