Blue Light Ride: via Horst, Sevenum en Maasbree naar ziekenhuis in Venlo

© VieCuri

Venlo -

De zogeheten Blue Light Ride, een blauw verlichte stoet voertuigen die een bezoek aan brengt aan zorginstellingen, vindt plaats op woensdag 14 december tussen 15.30 uur en 18.00 uur om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten.

Een groot aantal hulpverleningsvoertuigen start in Horst. Onderweg passeren de voertuigen verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Via Horst, Sevenum en Maasbree wordt er naar het eindpunt gereden: ziekenhuis VieCuri.

Een groot aantal voertuigen neemt deel. Denk aan de ambulance, politie, brandweer, ProRail, het Rode Kruis en Rijkswaterstaat. Allemaal voertuigen met blauw zwaailicht. De Blue Light Ride is een initiatief van Ambulancezorg Limburg-Noord, Politie Horst, Politie Peel en Maas, Brandweer Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum.

Kinderen

Bij VieCuri is een aantal chronisch zieke kinderen uitgenodigd om op de kinderafdeling de stoet te bekijken. De voertuigen stellen zich op de parkeerplaats op, ter hoogte van de kinderafdeling (B-toren). Samen wordt er afgeteld naar het moment dat de voertuigen hun zwaailichten tegelijkertijd aanzetten. Verder brengen mannen en vrouwen in politie-, ambulance- en brandweeruniform ook nog een bezoek aan de kinderafdeling.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal