Wethouder Vrienden van Heerlen Schoon zet vrijwilligers in het zonnetje

© Gemeente Heerlen

Heerlen -

Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon onlangs uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief.

redactie

Overigens ontvangen ook alle andere vrijwilligers het presentje – een restaurantvoucher – voor hun inzet in het afgelopen jaar.

„In een schone stad is het fijner om te wonen, werken en leven. De Vrienden van Heerlen Schoon dragen daar ieder jaar opnieuw hun steentje aan bij. Betrokken mensen maken Heerlen beter en daarom waardeer ik hun inzet enorm. Dit cadeautje is een kleine blijk van dank voor het afgelopen jaar,” licht de wethouder toe.

Vrienden en Helden van Heerlen Schoon maken alleen of in een team een straat of wijk schoon door het opruimen van zwerfafval. De Helden zijn kinderen tussen de 4 en 12 jaar, Vrienden van Heerlen Schoon zijn allemaal ouder dan 12 jaar. Beide groepen bepalen zelf hoe vaak zij schoonmaken of dat het een eenmalige actie betreft. De gemeente Heerlen zorgt ervoor dat de vrijwilligers de juiste spullen krijgen om hun werk te kunnen doen.

Iedereen kan Vriend of Held van Heerlen Schoon worden, of een eenmalige schoonmaakactie organiseren. Aanmelden kan via www.heerlen.nl/schoonmaakactie-aanmelden.html.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal