Inwoners Beekdaelen kunnen hulp inroepen van ‘meedenkers’

© Gemeente Beekdaelen

Beekdaelen -

Inwoners van Beekdaelen die te maken krijgen met een situatie of probleem waar ze in hun eentje lastig uitkomen, kunnen een beroep doen op zogenaamde meedenkers.

redactie

Meedenkers zijn inwoners van Beekdaelen, die mede-inwoners helpen met het vinden van de weg als er zorg of ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld bij onderwerpen als geldzaken, opvoeding, zorgaanvragen, onderwijs, wonen of werk. Een meedenker helpt vragen helder te krijgen, gaat mee naar een gesprek met een instantie of denkt mee over passende ondersteuning of hulp.

Hij of zij kijkt naar de mogelijkheden in het netwerk van degene die om hulp vraagt, maar kan ook naar iemand anders doorverwijzen voor hulp. Een meedenker wordt ook wel cliëntondersteuner genoemd. Afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden kan een beroep worden gedaan op een vrijwillige of een beroepsmatige meedenker.

Kijk voor meer informatie op www.meedenkersbeekdaelen.nl. Of schakel een meedenker in via de tel, 088-0102222 (elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal