Fanfares Doenrade en Jabeek fuseren en treden naar buiten als Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek-Doenrade

Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek-Doenrade. © St. Caecilia Jabeek-Doenrade

Beekdaelen -

De fanfares uit Doenrade en Jabeek fuseren en treden met ingang van 1 januari naar buiten als Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek-Doenrade.

redactie

De fusie zat er al een beetje aan te komen, beide muziekgezelschappen werken inmiddels een aantal jaren op diverse gebieden samen.

„Het begon met een gezamenlijk muzikaal project, waar meerdere orkesten uit de voormalige gemeenten Onderbanken en Schinnen aan deelnamen”, zo laat een woordvoerder weten. „Vanaf dat moment kwam het proces op gang.”

Ook namen beide verenigingen als één orkest deel aan een jaarlijks beoordelingsconcert in Amstenrade en werd nog geen jaar later een gezamenlijke buitenlandse concertreis gepland.

Het fanfareorkest bestaat uit ruim dertig muzikanten en staat onder leiding van dirigent Stan Beckers. De fusievereniging trapt het nieuwe jaar samen met Gemengd Koor Crescendo af tijdens een nieuwjaarsconcert op zaterdag 7 januari in Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade. De aanvang is om 19.30 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal