Krachtpatsers uit heel Nederland gaan in Broekhuizenvorst stenen tillen voor het goede doel

De prijzen voor de sterkste stenentillers. © The King of Stones

Broekhuizenvorst -

Veertien sterke mannen uit het hele land komen zaterdag 10 december bijeen in Broekhuizenvorst om loodzware stenen te tillen voor een goed doel.

Marcel van Lier

Inzet van de krachtmeting, die plaatsvindt in een loods van transportbedrijf Van Leendert aan de Ooijenseweg, is de titel The King of Stones. In de zomer van 2021 vond op dezelfde locatie de wedstrijd ‘Sterkste Man van Horst aan de Maas’ plaats. Venlonaar Paul Janssen, organisator van het stenentillen, nam hieraan deel en traint wekelijks in de bedrijfshal, samen met local hero Bart Marcelissen, vorig jaar de op vier na sterkste man van Nederland en in zijn gemeente de allersterkste. Toen werden onder meer zware gewichten getild en trucks van veertien ton voortgetrokken. Ditmaal proberen de deelnemende krachtpatsers elkaar af te troeven met het opheffen van enorme stenen.

Ze willen daarmee tevens geld inzamelen voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Het zijn de kleine dingen die het doen. Deze Limburgse organisatie zet zich in voor gezinnen in nood die niet (meer) in hun dagelijkse levensbehoefte kunnen voorzien.

The King of Stones begint om 13.00 uur de toegang gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal